Skip to main content

Word een groene strijder!

Draag jij al bij aan een groen Venray? Heb je een tof groen idee? Of ben je geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Dan ben jij ook een Groene Strijder! Meld je via onderstaande formulier aan en onze Reporter neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Goed bezig!

Zeg maar dag tegen zwerfafval

Heldenprofiel

Groene strijders leden

Reggie Jansen

Heldendaad #26

Door het oprapen van zwerfafval, het bewust kopen van tweedehands kleding en het investeren in duurzaam wonen, draagt Reggie haar steentje bij aan een leefbare omgeving. 

Energietransitie

“Opruimen helpt, maar voorkomen dat er nieuw afval bijkomt is beter”

Iedereen wil graag leven in een gezonde en schone leefomgeving. Rondslingerend zwerfafval past daar uiteraard niet bij. Reggie Jansen uit Venray draagt dan ook graag haar steentje bij aan een leefbare omgeving. Wees nou eerlijk, zwerfafval op straat, dat ziet er toch niet uit?

Afval oprapen tijdens het wandelen

Naast het feit dat zwerfafval alles behalve bijdraagt aan een gezonde en schone leefomgeving, breekt het afval niet uit zichzelf af. Vogels en andere dieren raken erin verstrikt of zien het aan voor voedsel, met alle gevolgen van dien. Gelukkig is daar natuur- en dierenliefhebber Reggie, die regelmatig de moeite neemt om tijdens het wandelen met haar hond en dochtertje zwerfafval op te rapen. “Als je iets ziet liggen, gooi het dan gewoon in de prullenbak. Of neem het desnoods mee naar huis en gooi het daar weg, het kost immers niks!”. Eenmaal terug in huize Jansen wordt het afval netjes gescheiden en weggegooid in een prullenbak, daar waar het thuishoort. 

Koop, draag en verkoop kleding

Dat kinderen groeien als kool, daar weet ze alles van met een dochtertje van 1,5 jaar oud. Dat de kleding die je voor ze koopt dan ook maar een beperkte houdbaarheidsdatum heeft, is voor veel ouders een bekende frustratie. Te kleine kleding wordt weggegooid en het milieu betaalt uiteindelijk de prijs. Dat laatste probeert Reggie zo veel mogelijk te voorkomen. Zo draagt haar dochtertje vooral kleertjes van tweedehands kleding website, Vinted. “Mijn dochtertje zit in de groei waardoor haar kleren maar even passen. Doodzonde wanneer je kleding die nog zo goed als nieuw is moet weggooien. Daarom koop en verkoop ik het via Vinted om zo het milieu een beetje te ontlasten.”

Duurzaam wonen

Naast bewust bezig te zijn met afval en kleding, liggen er ook zonnepanelen op het dak van haar woning. Daarnaast heeft ze plannen voor het isoleren van het zolderdak en neemt ze vaker de fiets dan de auto. Keep on going Reggie!

In actie komen? Dat ging als vanzelfsprekend!

Ben of ken jij iemand die net zo bewust bezig is met duurzaamheid? Neem contact op met onze Venray Reporter en word ook een Groene Strijder!

Help! ik wil graag meer weten!

Wil je graag in contact komen met deze Groene Strijder? Of wil je meer informatie over dit project? Dat kan! Vul het onderstaande formulier in en onze Reporter neemt z.s.m. contact met je op.

 

Heldendaden uitgelicht!

About the author

Reggie Jansen