Skip to main content

Word een groene strijder!

Draag jij al bij aan een groen Venray? Heb je een tof groen idee? Of ben je geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Dan ben jij ook een Groene Strijder! Meld je via onderstaande formulier aan en onze Reporter neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Goed bezig!

Tennisclub Venray zet eerste stap richting duurzaamheid

Heldenprofiel

Groene strijders leden

Loek de Veen

Heldendaad #3

Tennisliefhebber en vrijwilliger Loek de Veen zet zich in voor verduurzaming binnen tennisclub Venray.

Energietransitie

Tennisclub Venray ‘in het led’

Het verlichten van tennisbanen kost veel energie. Zeker wanneer de verlichting nog bestaat uit gasontladingslampen. Geen wonder dan ook dat dit voor veel clubs een grote kostenpost is. Zo ook bij de tennisclub in Venray. Tijd om over te stappen naar led verlichting!

Gasontladingslampen zijn niet alleen old school, ze hebben ook nog eens een beperkt aantal branduren waardoor deze regelmatig vervangen moeten worden. Daarnaast kunnen giftige stoffen vrijkomen als de lamp kapot gaat en vallen ze onder chemisch afval waardoor ze niet kunnen worden hergebruikt. Ledverlichting wint eigenlijk op alle vlakken van de ouderwetse lampen. Ze hebben een langere levensduur, worden ze minder warm en zijn ze zelfs verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Niet alleen een besparing op je energiekosten, maar ook nog eens veel beter voor het milieu. Een win-win situatie dus!

Loek de Veen zet zich inmiddels zeven jaar in voor de tennisclub in Venray. Naast zijn liefde voor deze sport, zorgt hij voor verduurzaming van de tennisclub. Zo werd twee jaar geleden alle ouderwetse verlichting in de masten en de halogeenspotjes in het clubhuis vervangen door ledverlichting. Je moet ergens beginnen, toch? 

“Sinds de omschakeling naar led krijgen wij veel positieve reacties. Ze vinden de nieuwe verlichting gerichter en prettiger. Spelers en toeschouwers hebben nu perfect zicht.”

Bekijk het resultaat

To be continued

De eerste stap is gezet en dat smaakt voor Loek naar meer. De huidige tennisbanen bestaan uit gravel. Om een gladde ondergrond te voorkomen is het belangrijk om de banen regelmatig te sproeien. “We hebben steeds meer te maken met stortbuien. Door het maken van een bassin willen we het regenwater als het ware in een grote bak opvangen, zodat we dit later kunnen gebruiken om de banen mee te sproeien.”

Ook het clubhuis zal in de toekomst, wanneer er de middelen voor zijn, een nieuw, modern en energieneutraal jasje krijgen.

In actie komen? Dat ging als vanzelfsprekend!

Ben jij iemand of ken jij iemand met net zo’n duurzame plannen als Loek? Neem contact op met onze Venray Reporter en word ook een Groene Strijder!

Help! ik wil graag meer weten!

Wil je graag in contact komen met deze Groene Strijder? Of wil je meer informatie over dit project? Dat kan! Vul het onderstaande formulier in en onze Reporter neemt z.s.m. contact met je op.

 

Heldendaden uitgelicht!

About the author

Loek de Veen