Skip to main content

Word een groene strijder!

Draag jij al bij aan een groen Venray? Heb je een tof groen idee? Of ben je geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Dan ben jij ook een Groene Strijder! Meld je via onderstaande formulier aan en onze Reporter neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Goed bezig!

The Clothing Loop: een duurzame moderevolutie in Venray

Heldenprofiel

Groene strijders leden

Lisa Theunissen

Heldendaad #40

Lisa brengt The Clothing Loop naar Venray.

Circulaire economie

Heb je ooit kledingstukken in je kast gehad die je niet meer droeg? Kleding die nog in goede staat verkeert, maar gewoon niet meer jouw stijl is? The Clothing Loop is meer dan alleen een kledingruilplatform; het is een initiatief dat zowel de gemeenschap, als de duurzaamheidsdoelen van Venray stimuleert. Met haar achtergrond in marketing en een sterke interesse in duurzaamheid bracht Lisa het concept van The Clothing Loop naar Venray. Lisa: “The Clothing Loop is een gratis en gezellige manier om je kledingkast uit te breiden en anderen blij te maken met kleding die je zelf niet meer draagt!”

Kledingruil op het werk

Lisa was altijd al gefascineerd door mode, maar zag ook de schaduwzijde van de fast-fashion industrie. Ze voelde de behoefte om hier iets aan te doen en organiseerde onder andere kledingruilen, zo ook onlangs op haar werk. Geïnspireerd door de positieve reacties, onderzocht ze of dergelijke kledingruilen op grotere schaal bestonden. Zo kwam ze uit bij het Amsterdamse initiatief: The Clothing Loop. Hoewel dit initiatief al redelijk groot is in de randstad, zijn soortgelijke concepten nog niet aanwezig in Noord-Limburg. Daarop besloot ze een kledingketting te starten in Venray. Dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in deze andere manier van winkelen, blijkt nu wel door het aantal deelnemers aan The Clothing Loop. 

Hoe werkt deze ‘kleding ketting’?

Met The Clothing Loop kunnen mensen hun kleding ruilen met anderen in de omgeving. Tassen gevuld met kleding reizen langs een uitgestippelde route langs alle deelnemers in een bepaalde stad of wijk. De kledingstukken die je niet langer draagt stop je in de tas en de kleding die je mooi vindt haal je zelf uit de tas. Lisa vertelt: “Het sociale aspect van The Clothing Loop is prachtig om te zien. Mensen ontmoeten elkaar, maken nieuwe vrienden en versterken de onderlinge banden in Venray.”

Een succesverhaal

Sinds de lancering in april van dit jaar is The Clothing Loop een succes geworden in Venray. Lisa’s achtergrond in marketing heeft haar geholpen haar initiatief onder de aandacht te brengen en inmiddels zijn er al twee loops actief in Venray. Het enthousiasme van de deelnemende vrouwen verspreidt zich als een lopend vuurtje. Wie weet sluiten er binnenkort ook mannen aan bij The Clothing Loop?

The Clothing Loop biedt een persoonlijkere en kleinschaligere ervaring dan grootschalige online platforms, waardoor mensen weten van wie ze kleding ontvangen en het imago van tweedehands kleding verbetert.

Lisa’s duurzame tip

“Draag op jouw eigen manier jouw steentje bij aan een duurzame wereld. Dit kan bijvoorbeeld door bewust om te gaan met voeding en te kiezen voor minder vervuilende opties, of door minder afval te maken. Er zijn vele manieren om duurzaamheid onderdeel te maken van je  dagelijks leven en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.”

Wil je je inschrijven voor een Loop bij jou in de buurt of zelf een loop starten? Kijk dan op https://www.clothingloop.org/nl/ voor meer informatie

.

In actie komen? Dat ging als vanzelfsprekend!

Draag jij ook je steentje bij aan een groenere gemeente? Meld je aan als Groene Strijder!

Help! ik wil graag meer weten!

Wil je graag in contact komen met deze Groene Strijder? Of wil je meer informatie over dit project? Dat kan! Vul het onderstaande formulier in en onze Reporter neemt z.s.m. contact met je op.

 

Heldendaden uitgelicht!

About the author

Lisa Theunissen