Skip to main content

Word een groene strijder!

Draag jij al bij aan een groen Venray? Heb je een tof groen idee? Of ben je geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Dan ben jij ook een Groene Strijder! Meld je via onderstaande formulier aan en onze Reporter neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Goed bezig!

Duurzame plannen? Wij helpen je op weg!

Ha Groene Strijder! Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning, tuin, buurt, vereniging of onderneming? Goed bezig! Wij helpen je graag op weg.

Op deze pagina vind je een overzicht van hulp- en kennisbronnen die je kan raadplegen of inschakelen om jouw duurzame plannen uit te voeren.

En nu jij!

Op de pagina's onder Dit kan jij doen vind je handige tips & tricks die je helpen bij het besparen van energie en geld. Liever met iemand sparren? Schakel de hulp van een Groene Strijder of energiebespaarcoach in! Zij weten als (ervarings)deskundigen antwoord op jouw vragen.

Duurzaam Bouwloket Venray

Duurzaam Bouwloket is hét loket voor betrouwbare informatie en (gratis) onafhankelijk advies over verschillende duurzaamheidsthema’s en -maatregelen. Je kan hier terecht voor al je vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energieopwekking en financieringsmogelijkheden. Van zonnepanelen, warmtepompen, aardgasvrij wonen en isolatie tot ervaringen van anderen en advies voor verenigingen van eigenaars en nieuwbouwwoningen.

Doe de subsidiecheck

Op Duurzaam Bouwloket vind je ook de voorwaarden en specificaties voor het aanvragen van een subsidie. Vul op Duurzaam Bouwloket jouw postcode en huisnummer in en zie direct voor welke subsidie(s) jij in aanmerking komt.

Venray Vergroent

Klimaatverandering, luchtkwaliteit, stikstof, plastic soep, stijging van de zeespiegel, hevige buien en langdurige droogte, afnemende biodiversiteit: deze onderwerpen zijn aan de orde van de dag. Als gemeente hebben wij flinke ambities om met deze thema’s aan de slag te gaan. Dit doen wij onder de noemer Venray Vergroent. Op Venray Vergroent vind je meer informatie over de drie deelprojecten: energietransitieklimaatadaptatie en circulaire economie.

Subsidie klimaatadaptatie

Wist je dat Venray ook een subsidie heeft voor maatregelen die bijdragen aan een klimaatbestendig Venray? Bijvoorbeeld voor een groen dak of groene gevel. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Gratis bespaaradvies van onze energiebespaarcoaches

Zie je door de digitale bomen het bos niet meer? Dan kun je ook een afspraak maken met één van onze tien vrijwillige energiebespaarcoaches. Zij komen op huisbezoek bij inwoners die graag willen besparen op hun energierekening. Tijdens zo’n huisbezoek kijkt de energiebespaarcoach samen met jou naar manieren om je energieverbruik te verminderen en je woning te verduurzamen.

Vraag een huisbezoek aan via energiebesparing@venray.nl

Deze helden gingen jou voor!