Skip to main content

Word een groene strijder!

Draag jij al bij aan een groen Venray? Heb je een tof groen idee? Of ben je geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Dan ben jij ook een Groene Strijder! Meld je via onderstaande formulier aan en onze Reporter neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Goed bezig!

Doevelaar; de duurzame kapper

Heldenprofiel

Groene strijders leden

Antoinet Doevelaar

Heldendaad 

In de kapsalon van Antoinet is zo'n beetje alles ingericht met tweedehands spullen. Door gebruik te maken van duurzame cosmetica en haarverzorgingsproducten draagt zij haar steentje bij aan duurzaamheid in het kappersvak.

Circulaire economie

Sta jij wel eens stil bij de impact op het milieu van jouw bezoekje aan de kapper?

Duurzaamheid in het kappersvak krijgt steeds meer aandacht. Gemiddeld verbruiken we heel wat energie, water en chemicaliën bij het verzorgen van ons haar. Tijd om daar verandering in te brengen! Antoinet neemt in haar kapsalon het voortouw en gebruikt haarverzorgingsproducten van Davines, dé leverancier van duurzame cosmetica en haarverzorging.

Hoe groen is de Doevelaar Haarmode?

“Ik heb mijn kinderen van jongs af aan geleerd alles op te rapen en te hergebruiken”

In de loop der jaren kreeg Antoinet steeds meer belangstelling voor duurzaamheid. Hoewel deze interesse al grotendeels in haar privéleven van toepassing is, wilde ze deze trend voortzetten in haar kapsalon. Essential Haircare, een duurzame en milieuvriendelijke haarverzorgingslijn maakte haar introductie in de kapsalon in Ysselsteyn. En zo’n beetje haar gehele kapsalon is ingericht met tweedehands spullen.

Van natuurlijk afbreekbare shampoo tot recyclebare verpakkingen, overal is over nagedacht. Tubes en labels worden gemaakt van suikerriet. Karton van de verpakkingen wordt gemaakt van gerecycled papier. Ze hebben zelfs shampoo zónder fles.

Wanneer ze het zelf niet meer kan hergebruiken, worden de producten geretourneerd naar de firma. “Klanten kunnen verpakkingen en doppen bij mij retour brengen en ik lever deze dan weer in bij de oorspronkelijke firma. Je kan het zien als een soort inzamellocatie voor kappersproducten.” Naast de duurzame haarverzorgingsproducten, zijn er zonnepanelen op het dak, en besteedt ze veel aandacht aan het scheiden van afval.

Meer dan alleen een kapster

In samenwerking met de Italiaanse firma ‘Davines’ probeert Antoinet klanten niet alleen mooi van buiten te maken, maar ook van binnen. “We verzorgen onze klanten en personeel ook op geestelijk vlak. Daarnaast stimuleren we ze ook om gezond te eten, want gezond haar begint bij een gezond lijf.” Antoinet gaat daarin verder dan een doorsnee kapster; ze volgt cursussen om meer te leren over het welzijn van de klant. Zo kan ze bijvoorbeeld herkennen als klanten met een onontdekte huidziekte rondlopen en hen erop attenderen om naar de huisarts te gaan. Daarnaast geeft ze rustgevende hoofdmassages, en binnenkort ook Access Bars. 

“Duurzame producten zijn duurder, maar gaan veel langer mee”

De toekomst van kapsalon Ysselsteyn

Waar Antoinet al een goed eind op weg is, wil ze in de toekomst blijven verduurzamen. Zo zijn er al plannen voor waterbesparende kranen en wil ze mensen bewust maken en laten zien dat schoonheid en duurzaamheid een goede match zijn. Net als Antoinet is ook haar man, Frank, steeds duurzamer bezig. Daarover later meer!

In actie komen? Dat ging als vanzelfsprekend!

Ben je of ken je iemand met net zo’n inspirerend verhaal als Antoinet? Laat het weten aan onze Venray reporter!

Help! ik wil graag meer weten!

Wil je graag in contact komen met deze Groene Strijder? Of wil je meer informatie over dit project? Dat kan! Vul het onderstaande formulier in en onze Reporter neemt z.s.m. contact met je op.

 

Heldendaden uitgelicht!

About the author

Antoinet