Skip to main content

Word een groene strijder!

Draag jij al bij aan een groen Venray? Heb je een tof groen idee? Of ben je geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Dan ben jij ook een Groene Strijder! Meld je via onderstaande formulier aan en onze Reporter neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Goed bezig!

Level Inn recyclet apparaten en biedt kansen voor jong en oud

Heldenprofiel

Groene strijders leden

Christiaan Engels

Heldendaad #32

Christiaan richtte Stichting Level Inn op. Hij repareert kapotte apparaten en geeft uitleg over hun werking.

Circulaire economie

"Gooi nooit iets zomaar weg. Lever je computers in. Kom eens langs en dan kunnen we er weer iets van maken."

De 29-jarige Christaan Engels draagt een prachtig steentje bij aan een circulaire economie; hij knap samen met vrijwilligers oude apparaten op. Maar zijn concept gaat nog veel verder dan dat. Dit jaar richtte hij Stichting Level Inn op. Speciaal voor jongeren met een rugzakje, of  jongeren die gewoon interesse hebben in techniek of een handje willen helpen. De jongeren geven, naast reparatie, ook uitleg over de werking van apparaten.

Win-win situatie

Het idee van Christiaan begon klein. “Ik wilde mensen helpen en iets voor jongeren betekenen. Die zitten thuis op hun kamer. Uit ervaring weet ik dat dat niet goed voor je is.” Een speciale voorliefde voor techniek had hij niet per sé. Op een dag ging zijn koptelefoon kapot en hij vond het jammer om 200 euro uit te geven aan een nieuwe. Een idee werd geboren; hij wilde kapotte spullen kosteloos voor mensen repareren. Samen met jongeren. “Zo maken ze sociaal contact, leren ze iets en helpen we mensen.”

Nog een grote motivatie achter deze stichting was voor Christiaan de stijgende armoede : “Niet iedereen kan een gloednieuwe computer aanschaffen voor hun kind. Wij zorgen ervoor dat deze mensen gratis een gerepareerd apparaat krijgen. Iedereen blij!”

Hoe werkt het?

Als mensen oude apparatuur zoals computers hebben, kunnen ze deze afgeven bij Level Inn. Christiaan haalt samen met de jongeren deze computer uit elkaar en bekijken wat ze ermee kunnen doen. Is het nog functioneel? Dan repareren ze het apparaat. Is het niet meer functioneel? Dan halen ze de bruikbare onderdelen eruit en zetten deze weer in in een nieuw project. “We kunnen helaas geen nieuwe onderdelen aanschaffen, dus we moeten repareren met onderdelen we hebben. Daarom hebben we veel computers nodig.” Daarnaast geven ze aan ouderen uitleg over de werking van apparaten. 

Eigenlijk is het een soort win-win situatie; jongeren zijn bezig en leren er veel van, ouderen kunnen hier terecht met hun kapotte spul en de apparaten krijgen een tweede leven. Christiaan: “Jammer dat mensen allemaal goede spullen weggooien. Zij willen er vanaf. Wij nemen het in. Wij maken er wat van. Ik wil jongeren inspireren dat weggooien van spul echt zonde is. Als één kant van je koptelefoon het niet meer doet, dan gooi je het al snel weg maar je kunt er nog zoveel mee doen.”

Hoe kan ik helpen?

Op 1 juli is de officiële opening van Level Inn in het Schoutenstraatje in Venray. Toch kunnen mensen nu al aankloppen bij Christiaan voor eerste hulp bij de reparatie van hun apparaten of voor instructies “We leven in een wegwerpmaatschappij. Ik zou mensen op willen roepen om hun spullen naar ons te brengen en dan blazen we er samen weer nieuw leven in!” Daarnaast roept hij jongeren op die interesse hebben in techniek en ICT om gewoon eens langs te komen. Of als je het leuk vindt om bezig te zijn natuurlijk.

Wil je graag meer informatie, wil je vrijwilliger worden of wil je je oude computer inleveren? Neem dan contact op met Level Inn via de website: https://levelinn.nl/contact/

Christiaan: “Ik maak stappen. Ik groei en geef mensen de kansen om te groeien. Level Inn is ook een plek om samen komen. Hoop nog meer plek te kunnen bieden voor alle doelgroepen. Een plek waar mensen zich thuis voelen.”

 

In actie komen? Dat ging als vanzelfsprekend!

Ben of ken jij iemand die net milieubewust bezig is? Meld je dan nu aan of neem contact op met onze Venray Reporter.

 

Help! ik wil graag meer weten!

Wil je graag in contact komen met deze Groene Strijder? Of wil je meer informatie over dit project? Dat kan! Vul het onderstaande formulier in en onze Reporter neemt z.s.m. contact met je op.

 

Heldendaden uitgelicht!

About the author

Christiaan Engels